fbpx

e17 Telecom

privacitat en línia

Com protegir la teva privadesa en línia.

En el món actual, és cada vegada més difícil protegir la teva privadesa en línia. Les empreses recopilen dades sobre nosaltres tot el dia, des dels llocs web que visitem fins als productes que comprem. Aquestes dades es poden utilitzar per personalitzar els anuncis que veiem, però també es poden utilitzar per robar la nostra identitat o fer-nos xantatge.

Hi ha algunes coses que podem fer per protegir la nostra privadesa en línia.

Aquí teniu alguns consells:

Utilitzeu un navegador privat. Un navegador privat no guarda la vostra història de navegació, les galetes ni els fitxers temporals. Això vol dir que ningú pot veure els llocs web que heu visitat o les pàgines que heu vist.

Utilitzeu una VPN. Una VPN encripta el vostre trànsit de dades i el dirigeix a través d’un servidor a un altre lloc. Això fa que sigui molt més difícil per a algú rastrejar la vostra activitat en línia.

No comparteixis massa informació personal en línia. Penseu bé abans de compartir la vostra adreça de correu electrònic, el número de telèfon o la vostra adreça física en línia. Aquesta informació es pot utilitzarper robar la vostra identitat o fer-vos xantatge.

Sigui escèptic amb els anuncis que veu en línia. Els anuncis personalitzats es basen en les dades que les empreses han recopilat sobre vosaltres. Si veus un anunci que et fa sentir incòmode, és probable que sigui perquè l’empresa sap alguna cosa sobre vosaltres que no voleu compartir.

Actualitzeu el vostre programari amb regularitat. Les actualitzacions de programari sovint inclouen correccions de seguretat que poden ajudar a protegir-vos dels atacs en línia.

Instal·leu un antivirus. Un antivirus pot ajudar a protegir-vos dels virus i altres programes maliciosos que poden robar les vostres dades personals.

Sigui conscient del que comparteix en les xarxes socials. Les xarxes socials són una gran manera de connectar-se amb els amics i la família, però també poden ser una mina d’or per als estafadors.

Penseu bé abans de compartir qualsevol informació personal en les xarxes socials.

Seguint aquests consells, podeu ajudar a protegir la vostra privadesa en línia. No obstant això, és important recordar que no existeix cap manera absoluta de garantir la vostra privadesa en línia. El millor que podeu fer és ser conscient dels riscos i prendre mesures per protegir-vos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *